2019. okt 16.

Mikulás csomag csoki nélkül?

írta: NagyMariann
Mikulás csomag csoki nélkül?

Megmondom őszintén, amióta gyerekünk van, eláraszt bennünket a csokoládé...

 

Kerek csokoládé, töltött csokoládé, lyukas csokoládé, mindenféle csokoládé. Pedig számtalanszor szó volt már a családban, hogy NE vegyenek csokoládét se Mikulásra, se Húsvétra. Lehet a Nagyinak nincs jobb ötlete, mint a mikicsoki vásárlása mindenféle formában, de azért, hogy 1 évig álljon a polcon és utána lendületesen dobjam a kukába, nincs értelme. Eleve a pazarlás minden formája nálam nehezen elfogadható. 

Azt látom, olvasom, más anyukák is hasonló cipőben járnak (szegény multik, ki fog ezentúl ott csokit venni ?). Ezért összegyűjtöttem pár ötletet ahhoz, hogy a gyerekek mégse csak csokoládéban fürödjenek télvíz idején, főleg Mikulás környékén. 

Szerintem még nem késő beszerezni az ajándékokat! 

 

  • 1. TIPP

 Egyedi kanál és/vagy bögre

Gyönyörű kézműves mestermunkákat láttam Briguss gyurmakuckójában. 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

Hasonló szépségeket készít Mezei Renáta is: 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

  • 2. TIPP

Nagyon tetszik a MiNik kreatív készségfejlesztő táskája is, egy nagyon ügyes édesanya, Farkas Hajni készíti őket.

A képen a következők lehetnek: szöveg

Nem érhető el leírás a fényképhez.

  • 3. TIPP

Fürdőbomba!!! Imádják a gyerekek! Olyan alapanyagokból készült, amit ha megesznek sem lesz bajuk! Ettől nem lesz ugyan piros és fekete, stb a fürdőkád, de pihe-puha ha lesz a bőr, és a levendula illattól könnyebb lesz az esti elcsendesedés! Aki a fürdőbombákat készíti nem más, mint Dr. Takács-Tóth Diána, okleveles aromaterapeuta, vegyész, a gyógyszerészi kémia doktora, termékfejlesztő ajánlja szeretettel a webshopjában, a herbatherapy.hu oldalon.

  • 4. TIPP

Török Szilvi alkotásait is meleg szívvel ajánlom: motivációs pecséteket (is) készít. Az óvodásoknak saját jelükkel ellátott textil festékes nyomdát, amivel az ágyneműjüket, ruhájukat is meg lehet jelölni, plusz az ovis alkotásaikat is. Majd nagycsoportosként bekerülhet a tarisznyába az ovis nyomdajelük, így örökre emlékezni fognak mi volt a jelük az oviban. Érdemes szétnézni nála is, mert a termékskálájában más gyermekeknek szóló alkotások vannak. 

 

  • 5. TIPP

Bakonyi Anikó, azaz Baniko csodálatos ujjbábokat, marokfigurákat és plüssöket is készít. Kérheted a gyermeked nevével hímezve is! 

Poro, a rénszarvas ujjbáb

 

  • 6. TIPP

Tipitapi matató falak és táblák . Bozainé Szirtes Dóra készíti ezeket a szépséges, Montessori szemléletű egyedi játékokat, amelyek egyszerre több korosztályt is lekötnek, egészen az iskolás gyerekekig. 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és belső tér

 

  • 7. TIPP

A Mini Színes Szütyőket Mersits-Szabó Virág készíti, From SMV fantázia néven.
Praktikus, hordozható Mini Színes Szütyő rajzolni imádó gyerekeknek tervezve, mely könnyen elfér egy női táskában is, ezáltal könnnyedén bárhova magunkkal tudjuk vinni legyen szó utazásról autóban, repülőn, éttermi ebédről, orvosi r
endelőben történő várakozásról és elővehetjük, ha színezni, rajzolni támad kedvünk! Elfér benne az egyik oldalában egy kisebb jegyzetfüzet vagy színező, másik oldalban 8 db kisebb ceruza vagy zsírkréta.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

  • 8. TIPP

Könnyű, egyszerű használati tárgyak, játékok fából:

 

Színezhető képkeret: 

Képkeret (színezhető, mikulás)

Zselés toll:

Zselés toll - karácsonyi (Mikulás)

Kisebb, nagyobb kirakók is mehetnek a zsákokba: 

Puzzle 16 db-os (majom)

 

De természetesen csak a képzeletünk szab határt, mi is kerül majd a Mikulás zsákjába. Én magyar anyukák munkáiból és hazai webáruházból mazsolázgattam, nem titkolt szándékkal, hogy 1-1 darabot én és megvásárolok. 

 

*******************************************************************************************************

 

 

 

Szólj hozzá

karácsony ajándék környezet óvoda kisokos Mikulás ünnepelünk gyerekkelvagyok gyerekes oldal színes oldal