2018. már 12.

Itt a 10-es lista, hogyan legyen tökéletes húsvétod!

írta: NagyMariann
Itt a 10-es lista, hogyan legyen tökéletes húsvétod!

Hamarosan húsvét és fogalmad sincs, hogyan fogod megszervezni az egészet? Milyen fontosabb teendők vannak az ünnep közeledtéig? Összefoglaltam nektek 10 pontba, íme!

 

Immár két évtized is eltelt, hogy kirepültem a családi fészekből. Azóta is majd minden évben élvezem Édesanyám fergeteges húsvéti készülődését. Ő mindent egy lapra tesz fel, nincs listája a teendőkről. 3 éve viszont átvettem a stafétát, hiszen én is Édesanya lettem. És tudom, nem egyszerű a szervezés és készülődés, főleg ha nagy a család. Épp ezért előre gondolkodom és tervezem. Szeretnék nektek is segíteni, milyen teendők várnak benneteket még a húsvét előtti 2 hétben.

  1. Figyeld az akciókat és írd a listát!

A legnagyobb üzletek sorra akciózzák a sonkát és tojást, ami a legfontosabb alapanyag a húsvéti menüsornak. A húsvéti főzés előtti utolsó nagy bevásárláshoz, nagy lista kell, amit a menüsor alapján, előre gondolva kell összeállítani.

  1. Tojásfestés hozzávalói

Találd ki, milyen technikával szeretnéd a tojásokat megfesteni. Erről már írtam korábban, itt és itt. Nem csak a locsolóknak adhatsz belőle, de a tojásfát is díszítheted a saját alkotásaiddal. Keresd fel a hozzávalókért a legközelebbi hobby boltot, vagy rendeld meg webshopból- még időben kézhez kapod!

egg-100161_1280.jpg

  1. Kezdd el a tavaszi nagytakarítást!

Van még 2 hétvégéd, hogy csili- vilire vixold a lakást. Én beosztom a helyiségeket és így nem kell mindent egyszerre takarítani. Apránként mégis könnyebb. Sőt, a fiúkat is befogom porszívózni és port törölni!

  1. Találd ki a menüsort!

Sok családban évről- évre ugyanaz a húsvéti menü. Mi szeretünk kísérletezni, új ételeket kipróbálni. Egy időben a fasírt-sült hús-francia saláta volt minden alkalommal, ma már próbálunk változtatni, újdonságot is becsempészni. Receptet bőven találsz a neten, a főzős blogokban.

  1. Add le hidegtál rendelésed időben!

Nagyon kényelmes, és egyre népszerűbb a hideg-meleg tálak házhoz szállíttatása. Bevallom, mi is időnként elcsábulunk, és a főzéssel töltött idő helyett inkább elmegyünk kirándulni együtt. Főzzön helyettem más!

abstract-1239434_640.jpg

  1. Mit hoz a nyuszi?

Ha van gyerkőc, biztosan hoz neki valami ajándékot a nyuszi! Ne hagyd a beszerzést az utolsó pillanatra! Nézz szét a játékboltok akciós kínálatai között!

  1. Rózsavíz/kölni beszerzése.

Írd fel a listádra a locsoló kölnit, hiszen e nélkül nem lesz piros tojás! Mivel tavaly kicsi volt még a gyermekünk, én vizet tettem egy gyógyszertári kis porlasztós palackba. Ő akarta kifújni, és így nem aggódtam, hogy a szemébe megy a vízpermet. Anyukák, legalább mi legyünk okosak! Ne vegyük meg a legolcsóbb kölnit, amitől 2 napig bűzlünk majd! Olcsón, egyszerűen megoldhatjuk ezzel a száz forintos trükkel!

  1. Lakásdíszítés.

Vegyünk tavaszi friss vágott virágot a vázákba, jácintot cserépben és biztosan virágillat lengi körül a lakást. Készítsük el a tojásfát, szerezzük be hozzá a barka ágakat, így ráhangolódhatunk a húsvéti ünnepekre.

forsythia-1320513_640.jpg

  1. Foglalj szállást!

Ha a hosszú hétvégére inkább megszöknétek és kihagynátok az egész herce-hurcát, ajánlok egy igazán jó szálláshelyet nektek!     Menjetek el a csodaszép Vizsolyba, a Mézes Vendégház és Apiterápiás központba. Mi az az apiterápia és mire jó? Ide kattintva többet is megtudhattok! A környéken bőven akad kirándulási lehetőség, és a településen nem szabad kihagyni a híres Vizsolyi Bibliát vagy a Mézmúzeumot sem. Időben foglaljatok!

  1. Ünnepi ruhatár

Van alkalomhoz illő ruhád? És a gyerekeknek? Lehet még nem szedted elő a tavaszi cuccokat és előfordulhat, hogy kicsit lett a blúz, ing, szoknya, nadrág. Nézz szét a Katicásbolt webshopban, mert nagyon szép és minőségi ruhákból válogathatsz. Ráadásul garantáltan megérkezik húsvétig a rendelésed!

sdc15258.JPG

 

Szólj hozzá

húsvét tojás ünnepelünk kreatív sarok katicásbolt