2017. nov 13.

Már most tervezz előre- karácsonyi vásárlás okosan

írta: NagyMariann
Már most tervezz előre- karácsonyi vásárlás okosan

Hamarosan itt a Miklulás és a karácsony sincs sokkal később. Érdemes elkezdeni a listaírást és az ajándékok apránkénti beszerzését. 

Nálunk ez évek óta így megy, így nem kell az utolsó pillanatban kapkodni, nem utolsó sorban nem egyszerre kell kifizetni mindent. 

 

santa-1908027_640.jpg

Hogyan kezdj hozzá mindehhez? 

Először is, legyen egy szabad órád (hahaha...gyerek mellett szabad óra? Na jó, szabad éjszakád :) ), készíts kávét vagy teát (vagy egy pohár bort) és kényelmesen helyezkedj el a kanapén, fotelban vagy a konyhaasztal mellett.

Végy egy üres füzetet, vagy lapot- lapokat attól függően milyen hosszú ajándéklistád lesz.

Sarkalatos kérdés: kit szeretnél idén megajándékozni. Készíthetsz táblázatot is, ahová az oszlopba vagy sorba beírod a neveket. 

A második még nagyobb kérdés: mennyit szánsz (mennyi pénzed van) az ajándékokra összesen? Ha ezzel megvagy, már ki tudod kalkulálni, hogy fejenként mennyit költhetsz. Pároknak adhatsz közös ajándékot, így egy keveset spórolni is tudsz.

Az utolsó és legfontosabb: kinek mit fogsz adni ajándékba? Azért kellett sok helyet kihagyni a neveknél, hogy az összes ötletedet beírhasd, ami csak eszedbe jut. És ezért kell az egy óra, hogy nyugodtan végig tudd gondolni, ki mit szeret, ki mire vágyik. Egy-egy elejtett megjegyzésből akár jó ajándék is lehet!

Ezt a listát, táblázatot folyamatosan tudod alakítani, mert biztos vagyok benne, hogy lesz még ötleted 2-3 hét múlva is. Nekünk is így szokott lenni. 

 

Ha már nagyjából körvonalazódott az ajándéklista, elhezdődhet a beszerzés! 

essential-oils-1767362_640.jpg

Egyedi fényképes ajándékok: ezeket akár már most is megrendelheted, hiszen az elmúlt 10 hónapban biztosan készültek olyan fotók, amelyeket szívesen megosztasz a családoddal vagy barátaiddal. 

Műszaki cikkek: szinte egész évben tudsz kedvezményesen, kuponnal vásárolni. Black Friday lesz majd a nagy vízválasztó, rengeteg műszaki áruház fog extra akciókkal készülni. 

Ruházat: a legnagyobb márkák üzleteiben már most karácsonyi árakon tudsz válogatni. Ha épp arra jársz, érdmes elővenni a listát és akár célirányosan felkeresni az üzletet. 

Játékok: naponta kapom a játékos webshopokból a hírlevelet. Ingyen szállítás és %-os kedvezmények karácsony és Mikulás előtt. Használd ki a lehetőséget, ha már tudod, pontosan melyik játékot fogod megvásárolni. 

Utazás: ha utazást adsz ajándékba, kuponos oldalakon sokkal kedvezőbben hozzájuthatsz egy-egy hétvégéhez, vagy akár egész hetes pihenésekhez. Ne feledd el ilyenkor megnézni az akciós időszakot, amikor a kupon beváltható! 

DIY ajándékok: ha saját kezüleg készítesz ajándékot, rengeteg ötletet találhatsz az interneten. Itt mindent részletesen leírnak, a hozzávalókat pedig egy-egy akció alkalmával (nagyobb áruházakban már van kreaítv sarok, vagy hobbi boltokban is bőven akad alapanyag) elkezdheted beszerezni. A legtöbb ötletet a pinteresten találtam és sok meg is valósult belőlük. 

Szerencsére akár a számítógép előtt ülve is megvásárolhatod az összes ajándékot, hála a webshopoknak. A vételárba ne felejtsd el a szállítási költséget is beszámolni! 

 

Fotó: pixabay.com

 

 

 

Szólj hozzá

karácsony ajándék ünnepelünk kreatív sarok színes oldal