2017. nov 13.

Adventi kalendárium

írta: NagyMariann
Adventi kalendárium

5+1 tipp DIY kalendárium

 

Tavaly sajnos későn kaptunk észbe (upsz, itt a december), így sokkal több csokoládé került az adventi naptárba, mint ahogy szerettük volna.

A közösségi oldalakon az édesanyák már most azon sakkoznak, hogyan lehetne az adventi naptározást csoki- és cukormentessé tenni.

 

A tavalyi giga méretű szakállas mikulás helyett, idén egy szolídabb és sokkal kreatívabb adventi kalendárt találam ki. Mi legyen benne? Hogyan készíthetem el kreatívan? 

Nekem nagyon tetszik az új trend, amit már mindenhol lehet látni. A legnagyobb marketek szórólapjain egyszerű formában találkozhatunk az adventi naptárral. Na de tudja valaki, honnan, mikor és miért indult az andventi naptározás? Lássuk a wikipédia mit ír: 

"Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német édesanyához kötődik, akinek kisfia, Gerhard, már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok miatt. Az édesanya ezért érdekes és meglepő játékot talált ki gyermeke számára: egy kemény papírlapot huszonnégy részre osztott, mindegyik részre rátűzött egy-egy darab csokoládét, majd megengedte, hogy a gyermek minden este megegyen egyet-egyet közülük. Közben a kisfiú felnőtt, s nem felejtette el édesanyja meglepetését, és üzleti vállalkozásba kezdett. Olyan naptárt szerkesztett, amelyen huszonnégy ablakocska mögé egy-egy darab csokoládé vagy cukorka volt elrejtve, s ezek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá."

Tehát immár 117 éve, hogy minden évben valami mást kell kitalálniuk az édesanyáknak az adventi időszakra. 

Mi idén kevesebb cukorkát fogunk használni, helyette egy-egy darab lego (amit a végén egy egésszé lehet összeépíteni), hűtőmágnes, miniautó, kicsi tégelyes gyurma, csodatörölköző, mini zsírkréta lesz majd benne. És ami kis apróságot még meglátok addig. Kislányoknak lehet beletenni kis ékszereket, csecsebecsét, mini smik eszközöket, gyöngyfűzéshez gyöngyöket. Lehet letenni nyomdát, mini hógömböt, kis állatkákat, diafilmet (ha van diavetítő)...Bármi lehet, aminek biztosan örülnek majd, csak a képzeleted szab határt (no és a pénztárcád, de az egy másik poszt). 

Hogyan is nézzen ki a naptár. Ennek is csak a képzelet és ügyességed szab majd határt. Íme néhány könnyebben elkészíthető naptár ötlet segítségül: 

1. Kefíres, tejes vagy joghurtos dobozok újra felhasználása. Kis színes papír és máris kész az adventi naptár. :) 

adventi_kal6.jpg

 

2. Kis kreativitással a wc papír guriga is jó alap az idei kalendáriumodhoz. 

adventi_kal5.jpg

 

3. Mini muffin sütős naptár. Ha eddig nem volt ilyen formád, most 2 az 1-ben megoldhatod. Karácsony estére épp kiürül és sütheted is a szuper kis muffinokat a gyerekeknek! 

adventi_kal4.jpg

 

4. Papír pohár, selyem papír, színes papír a számoknak, ragasztó és egy kevés színes fonal vagy zsíneg. Voálá, kész is a meglepetés börze a csemetének. 

 

adventi_kal3.jpg

 

5. Mini papírtasakok, színes ragasztószalag és mini csipeszek. Ez a néhány hozzávaló szükséges ehhez az ötletes és tényleg egyszerű adventi kosárhoz. 

adventi_kal2.jpg

 

6. Egyesével csomagolva és lógatva. " AS" szabvány szerint (AS= ahogy sikerül). 

 

adventi_kal.jpg

 

Fotók: Pinterest

A Katicásbolt is csatlakozott a NYERŐ ÜZLETEKHEZ! Gyere el és győzőgyj meg róla személyesen!

novemberi_nyeremeny.JPG

 

 

Szólj hozzá

naptár ajándék advent ünnepelünk kreatív sarok színes oldal