2017. ápr 12.

Mindenkinek, aki egészséges!

írta: NagyMariann
Mindenkinek, aki egészséges!

Legtöbbször ez a válasz az "egészséges vagy" kérdésre? Igen! Persze jól vagyok. 

vegetables-1499905_640.jpg

Visszakérdezek: szedsz valamilyen gyógyszert? Ja persze, de ez á, semmi....

 

- ez csak allergia

- ez csak ekcéma

- csak a pajzsmirigyem

- sok a savam

- nem rendszeres a székletem

- csak a vérnyomásom magas

- csak a fejem korpásodik

- csak tejallergiám van/laktóz érzékeny vagyok 

-és még sorolhatnám. 

Semmi? Mert naponta gyógyszert szedsz? Normális, hogy szedned kell? Szerintem nem! 

Minden napra jut egy kétségbeesett anyuka a fb-on, posztban osztja meg, milyen ekcémás a gyermekének a bőre. Vagy kérdezni, ki milyen laktózmentes receptet tud, mert kiderül, hogy a gyermeke allergiás lett rá. 

Mindenkinek nem lehet egyesével válaszolni. Ami biztos, hogy a száz és száz kence, amit az ekcémára felírt az orvos nem fogja meggyógyítani a gyermeket! Sőt, a laktózmentes étkezéssel sem lesz egészségesebb senki. 

Tessék megérteni, hogy amit a szakorvos felír- gyógyszer- nem gyógyít, csak tünetet kezel! 

thermometer-1539191_640.jpg

A legtöbb betegséget a belekben kell elkezdeni kezelni! Fogyasszunk pre- és probiotikumot! Na nem kúraszerűen, hanem egész évben folyamatosan! Ja, hogy nem szedsz antibiotikumot? De bolti húst eszel? Szerinted mennyi antibiotikumot viszel be az élelmiszerrel és az ivóvízzel? Mennyire támogatja az étkezésed a jótékony bélbaktériumaidat? 

Az egészség a belekben kezdődik! 

"Az immunrendszer 70%-a a bélben, vagy ahhoz kapcsolódóan helyezkedik el. Így a humán mikroflóra az immunrendszer részeként működik. A probiotikumok több ponton is serkentik az immunrendszer működését. Egyrészt a születést követően hatásuk van az immunrendszer érésére, másrészt a későbbiekben segítik az idegen anyagok felismerését, a falósejtek munkáját. Elősegítik a bélnyálkahártya felszínén található immunanyag termelődését is. Valószínűleg ezen hatásokkal magyarázható egyes allergiás betegségekben tapasztalható kedvező hatásuk." (Dr. Németh Endre- Probiotikumok, 2011/04, Forever Magazin)

Miért is kell a probiotikumot szedni? 

"A bél mikroflórája jelentős szerepet tölt be az egészség megőrzésében. Ezt úgy éri el, hogy meggátolja a betegséget okozó más baktériumok, gombák és vírusok szaporodását, gyulladáscsökkentő anyagokat termel. A bélben több betegség kivédésében is szerepet játszik. A probiotikumok a normális bélműködés kialakításában is részt vesznek azáltal, hogy az általuk termelt anyagok serkentik a belek összehúzódó képességét, elvégzik bizonyos tápanyagok lebontását (például a számunkra emészthetetlen cellulóz feldolgozása), segítik a vas, a magnézium és a kalcium felszívódását, valamint B-vitaminokat és K-vitamint termelnek." (Dr. Németh Endre- Probiotikumok, 2011/04, Forever Magazin)

A természetes probiotikumok rendszeres bejuttatásával az egyensúly a szervezetben visszaállítható!

Személyes tapasztalatot tudok megosztani, a probiotikum jótékony hatásáról! 

 

 

Még több információt szeretnél az egészséged megőrzésével és helyreállításával kapcsolatban? Vedd fel velem a kapcsolatot, segítek- katt! 

 

 

 

 

husveti_unnep.png

Szólj hozzá

egészség védelem bélflóra probiotikum gyerekes oldal egészséges oldal