2016. júl 31.

10 TIPP, hogyan SPÓROLD össze a nyaralásra/karácsonyra/új mosógépre való pénzt!

írta: NagyMariann
10 TIPP, hogyan SPÓROLD össze a nyaralásra/karácsonyra/új mosógépre való pénzt!

Szeretnél szép helyre utazni? Szeretnéd a karácsonyt olcsón megúszni? Szeretnéd lecserélni mosógéped, hűtőd? 

Nem kell mást tenned, mint egy kicsit odafigyelni a kiadásaidra, a napi rutinodra. 

 money-79657_640.jpg

 

  1. Vásárolj használt ruhát a gyereknek és magadnak is. Olcsón kapsz jó minőséget, és valószínűleg egyedi darabokra is bukkanhatsz a turkálókban, vagy az online webshopokban, például itt.
  2. Ha webshopból vásárolsz, várd ki az ingyen szállítási napokat, iratkozz fel a hírlevelekre, mert ott is sok-sok kedvezményt kaphatsz! Ingyenes szállítások pl. havonta a Zöld Hétfő programban.
  3. Főzz kisebb edényben, így nagy a valószínűsége, hogy nem kell ételt kidobnod. Főzésnél mindig használj fedőt, így energiát=pénzt spórolsz meg.
  4. A hőségben több sör, vagy fém dobozos üdítő fogy. Ne dobd ki a fémdobozt, visszaválthatóak! SŐT! Már a PET palackokért is kaphatsz pénzt, ha visszaviszed őket.
  5. Mindig listával és étkezés után menj vásárolni! Az impulzív vásárlások sokkal többe kerülnek neked. Üres hassal pedig sokkal könnyebb elcsábulni.
  6. Fizetés napján a fizetésed 10%-át tedd el egy lezárt borítékba! Hidd el, szinte fel sem fog tűnni a hiánya! Milyen jó lesz ámuldozva elővenni a „dugipénzt”: hűű, de sok lett!
  7. Tönkrement valami? Nézd meg, használtan, outlet áron, vagy szépséghibásan kapható-e! Hidd el, sokkal olcsóbban is hozzá tudsz jutni szép holmikhoz!
  8. Használd ki az ingyenes kommunikációs csatornákat! SMS helyett használj messengert vagy vibert, számítógépen használj skype-ot, sima telefonhívásnál vibert. Hidd el, ezresekkel lesz kevesebb a számlád!
  9. Vásárlásnál használd pontgyűjtő kártyáidat! Sok kicsi-sokra megy!
  10. Figyeld a pályázatokat és cseréld le évtizedes háztartási gépeidet! Megéri, mert azonnal észrevehető lesz a villanyszámládon a javulás! Aktuális pályázatokról itt tudsz többet olvasni.

Ha neked is eszedbe jut spórolási tipp, kérlek, oszd meg velünk!

 

 

www.katicasbolt.hu- Márkás, minőségi használt gyerekruhák

 

 

Szólj hozzá

környezet védelem kreatív sarok